Cel care fură şi introduce la el în casă lucrul furat, introduce blestemul lui Dumnezeu
În volumul ”Sfânta Taină a Spovedaniei pe înţelesul tuturor”, Arhimandritul Ioachim Pârvulescu atrage atenția asupra consecințelor grave pe care le are furtul asupra celui care îl comite și asupra familiei acestuia. El subliniază că orice obiect furat aduce cu sine blestemul lui Dumnezeu și că nimeni nu ar trebui să păstreze în casă lucruri obținute prin fărădelege. Potrivit relatărilor sale, numeroase cazuri demonstrează că cei care au păstrat bunuri furate au fost loviți de boli grave, necazuri sau suferințe care s-au abătut chiar și asupra urmașilor lor. Mai mult, el evidențiază puterea rugăciunii celor păgubiți, arătând cum Dumnezeu le-a făcut dreptate, restituindu-le bunurile și pedepsindu-i pe cei vinovați. În acest context, Arhimandritul îndeamnă la conștiință curată, restituirea obiectelor furate și refuzul de a ne bucura de lucruri care nu ne aparțin de drept.
„Cel care fură şi introduce la el în casă lucrul furat, introduce blestemul lui Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să avem în casă un lucru furat. Trebuie ori să se înapoieze lucrul în chip discret, la cel de la care s-a luat, ori să se dea altei persoane.
Omul care este păgubit blesteamă pe cel care l-a furat. Acel blestem va veni cândva asupra celui care a furat. S-au întâmplat multe cazuri când s-au furat lucruri şi s-au ţinut în casă ori s-au folosit. După un timp au venit peste hoţ boli foarte grele, până la paralizie, ori au venit peste copii lui. Peste unii a adus diavolul certuri sau peste alţii au venit diferite patimi. Nu s-au spovedit, nu au aruncat lucrul furat din casa lor şi au venit peste ei mari pedepse de la Dumnezeu.
Chiar dacă nu vine imediat, va veni mai târziu când nici nu se aşteaptă omul sau dacă nu vine pedeapsa peste cel care a furat, sigur va veni peste copiii lui. S-au întâmplat cazuri când cineva a furat de la un om sărac. Acel om a plâns înaintea lui Dumnezeu şi nu după mult timp a văzut minune, cum Dumnezeu i-a adus lucrul înapoi şi l-a pedepsit pe cel care a furat.
Niciodată să nu ne bucurăm de un lucru care nu-i al nostru, să-l dăm la altcineva dacă ne-a parvenit în vreun fel sau altul.”
Citește și: Cum s-a produs accidentul în care a murit preotul Tiberiu Mihăiță Mechno, la doar 42 de ani