Studiu care dă știința peste cap: Creierul credincioșilor este diferit de cel al ateilor
STUDIU: Credinta ajuta la blocarea anxietatii si la minimizarea stresului, conform studiului unor cercetatori din cadrul Universitatii Toronto, care a dezvaluit diferentele creierului la credinciosi si necredinciosi.
Participantii au trecut prin testul controlului cognitiv Stroop, care presupune atasarea de cap a unor electrozi, in vederea masurarii activitatii creierului. In comparatie cu necredinciosii, cei care au credinta au aratat o activitate mai mica in zona cortexului anterior (ACC), o portiune a creierului care induce modificarea comportamentului, prin semnalizarea momentelor in care atentia si controlul sunt necesare.
Acest fenomen are loc de obicei ca urmare a unor evenimente care produc anxietate, cum ar fi de exemplu atunci cand gresim. Cu cat este mai mare fervoarea religioasa, cu atat ACC-ul este mai mic, iar erorile mai putine. Studiul arata ca religia are un efect de calmare asupra credinciosilor, ceea ce ii face sa fie mai putin stresati in ceea ce priveste infruntarea necunoscutului sau a greselilor.
Sursa: descopera.ro
Ooo, interesant!
Deci în cazul de față știința este bună dar când contrazice biserica nu e?
Îmi explică și mie cineva?
Ma gandesc ca o fi efectul de dezondulare al creierului. Oamenii renunta de a mai gandi cu propriul creier in care se invarte doar o mantra si devin calmi, linistiti si isi lasa toata viata in mainile Domnului. Ei nu trebuie sa se mai streseze cu nimic. Hmm…poate fi o idee
Și religia poate fi prost înțeleasă. Unii cred că nu este buna de nimic, alții cred că nu mai este nevoie de nimic altcea decit ascultare oarba. La mijloc, ea este mijlocul prin care ar trebui ca oamenii sa invete sa se iubeasca. Alta scoala pentru aceasta nu exista.
…dar la ipoteza ca exista suflet si starile sufletesti au ecou in activitatea neurologica te-ai gandit? 🙂 Ce simplu e sa veniti cu idei preformate, totul ca sa se incadreze in rigida paradigma pe care o luati drept dogma 🙂