Citește și: Ce înseamnă cu adevărat să iubești aproapele și cum poate fi aceasta împlinită în viața de zi cu zi
Minune la Prislop: Povestea tânărului care s-a închinat după o experiență inexplicabilă
„O tânără care se mărturiseşte la mine a fost însoţită de un tânăr necredincios până la Prislop, că era şi el curios ce e pe acolo. Şi fata s-a întâlnit cu nişte colegi, au cumpărat cărţi despre Părintele, le-au împărţit între ei, s-au închinat aceia la mormânt şi s-au rugat. Şi după asta, i-a spus fata prietenului cu care venise: «Hai să te închini şi tu!». La care tânărul a răspuns nervos că el nu e nebun să se închine la cruci şi la morminte. Şi au plecat cu maşina. Au mers vreo trei ore şi jumătate şi cum s-au învârtit, cum au făcut, că tot în curtea mănăstirii au ajuns. Apoi fata, având şi ea carnet de şofer, a luat volanul. S-au mai învârtit încă o oră şi jumătate şi tot în curtea mănăstirii au ajuns. Atunci băiatul acela s-a dat jos din maşină, s-a dus, s-a închinat şi după aceea au mers ca vântul până la Bucureşti. E întâmplare de anul acesta, m-a sunat fata aproape de miezul nopţii, ca să-mi spună ce au păţit.”
Această mărturie a fost oferită pe paisprezece august două mii doisprezece și scoate în evidență o transformare spirituală neașteptată, în care un tânăr sceptic, după ore întregi de rătăcire aparent inexplicabilă, a simțit chemarea de a se închina la mormântul Părintelui Arsenie Boca. După acest gest, drumul lor a devenit lin și fără probleme, ajungând la destinație fără alte dificultăți.
Citește și: Cei care s-au născut îndrăciți, dacă se împărtășesc fără să se pocăiască și fără să se spovedească, se vor îndrăci și mai rău
Această întâmplare continuă să fie una dintre multele mărturii despre impactul profund al locurilor de rugăciune și al sfinților asupra celor care pășesc în universul credinței, chiar și fără intenția inițială de a o face.