2.000.000 de cereri pentru ora de religie

Ora de religie in scoli

Ministerul Educației a anunțat ieri 17 februarie prin Liliana Preoteasa, subsecretar de stat în Ministerul Educației, solicitarea ministerului către inspectoratele școlare să informeze părinții că pentru participarea copiilor la ora de religie trebuie să depună o cerere până pe 6 martie.

Din punctul meu de vedere s-a cedat astfel presiunilor secularist-atee care doresc îngreunarea pe cât se poate a participării copiilor la ora de religie. Curtea Constituțională a suprimat din Legea Educației articolele privind înscrierea la ora de religie. Această reglementare însă nu funcționa retroactiv, în acest an școlar clasele au fost deja formate conform acordului prezumat și puteau funcționa fără probleme în continuare. Presiunea mediatică și amenințările cu procese primite de la asociațiile seculariste și-au spus cuvântul. Pentru capriciile acestora, în contextul în care participarea la ora de religie prin acord prezumat funcționează în mai multe țări europene, pentru participarea la ora de religie vor trebui completate în jur de 2.000.000 de cereri .

Cam acesta este trendul, intoleranță, manipulare media și intimidare, iar dacă nu suntem fermi, ideologia laicistă va exclude trepat din spațiul public orice prezența a creștinismului. România nu este stat laic și nu are o Constituție laică, dimpotrivă. Ceea ce lipsește însă în România este mărturisirea creștină la nivel politic. Din păcate adeseori nu suntem conștienți de identitatea noastră creștină sau ne temem să o mărturisim…

Tot ieri au avut loc dezbateri în Comisia de învățământ iar părintele Ionuț Corduneanu a susținut din partea Bisericii Ortodoxe din România ”ca înscrierea să se facă pe toată perioada școlarizării într-o unitate de învățământ (…). Curtea Constituțională a spus ceea ce avea de spus, în momentul de față respectarea acestei hotărâri revine Parlamentului. Mi se pare anormal faptul că se solicită bisericii, părinților așa neorganizat să se ducă să depună cereri pentru că solicită o anumită persoană sau o anumită organizație. Ministerul este cel care trebuie să creeze cadrul legal, pentru că ora de religie este obligatorie pentru stat, așa cum a spus CCR și este opțională pentru părinte și ea face parte din oferta educațională a școlilor”.

Pe de altă parte Remus Cernea a susținut ca înscrierea la ora de religie să se facă la începutul fiecărui an școlar. Eventual în limba rusă aș adauga eu și la începutul fiecărei ore. Lăsând gluma la o parte, fără un semnal clar din partea societății civile creștine, nu vom avea rezultate la nivel politic. Se pare că doar presiunea civică va fi un semnal clar în acest sens… Sursa: avereabisericii.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Mos Craciun spune:

    Romania nu este un stat laic, corect, este neutra in raport cu cultele religioase si evident nu exista o religie de stat.. si asa ar trebui sa ramana. Fiecare are dreptul de a isi alege religia si nu vad problema in a completa o cerere pentru a-ti inscrie copilul la un anumit curs de religie.
    O mare problema e ca un cult religios in Romania este finantat de stat, ceea ce nu e corect fata de cei care contribuie la bugetul statului si apartin unui alt cult religios.
    Apropo de .. „mărturisirea creștină la nivel politic”, eu nu vad unde se pupa religia cu politica, eu zic sa tineti distanta 🙂 am vazut propaganda facuta de biserica ortodoxa pentru Mr.Pinochio

    • Zaharia Ionut Andrei spune:

      Romania nu are religie de stat? Ba are, si e otodoxia si asta e de cand lumea si pamantul. Citeste Istoria Romanilor sa vezi ce au facut domnitorii si cum ei insisi au fost ortodocsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.