Un preot construiește un centru pentru copii orfani și salvați de la avort. Cine îl poate ajuta?
În timp ce preoții din România sunt biciuiți de presă si organizații specializate în lupta împotriva ortodoxiei, un preot construiește un centru social ce va avea o bobliotecă și o grădiniță pentru 56 de copii din Botoșani, salvați de la avort, părăsiți de familii sau rămași orfani.
Iată detaliile acestui centru social găsite pe pagina Fundației Nektarios:
Scopul social:
Construirea unui asezamant pentru copii orfani, parasiti de parinti sau salvati de la avort, in care sa putem a le asigura conditiile optime de vietuire si educare pentru 56 de suflete.
In acest sens, prin colaborarea cu preotii implicati in lupta impotriva avortului dorim sa oferim o solutie concreta, femeilor insarcinate cu situatii grele din punct de vedere familial, material, psihologic ori de alta natura.
La Capitolul 4, „Activitati caritabile fratesti”, sunt prezentate programele prin care locuitorii satului Oneaga vor putea beneficia de sprijinul acestui Parteneriat dintre Biserica Parohiala si Fundatia Nektarios.
In cele ce urmeaza va prezentam descrierea functionalitatii cladirii asezamantului, astfel:
Cladirea cu o suprafata la sol de 400m², va fi realizata in curtea Bisericii Parohiale pe o suprafata de 253m², restul de 322m² care vor asigura inclusiv retragerile cladirii fata de vecinatati, sunt pusi la dispozitie de membrii Fundatia Nektarios. Suprafata construita desfasurata a
Asezamantului este de 1400m².
Subsolul: avand Ac = 400m², asigura spatiile tehnice necesare centralei termice, spalatoriei, uscatoriei, camerei frigorifice si magaziilor pe categorii de produse pentru: legume, fructe, fainuri si paste fainoase, conserve, materiale igienico-sanitare in conditiile de pastrare specifice stabilite in normativele legale in vigoare. De asemenea au fost prevazute un vestiar cu dus si wc pentru personalul deservent al bucatariei si salii de mese.
Parterul: avand Ac = 400m², asigura spatiile si functiunile urmatoare:
Holul principal asigura accesul catre vestiarul personalului deservent al Asezamantului, cat si accesul catre grupurile sanitare repartizate pe sexe ale celor ce servesc masa, precum si accesul catrea etaje si mansarda. Holul secundar asigura accesul catre Bucataria, camara si sala de mese. Sala de mese si bucataria au o capacitate de servire pentru maxim 100 de persoane in conditiile respectarii absolute a tuturor normativelor igienico-sanitare in vigoare.
Etajul 1, avand Ac = 400m², este compus din:
Casa scarii si coridorul, asigura accesul catre: camera de zi, biblioteca si dormitoare.
Camera de zi are functiunea de gradinita.
Dormitoarele asigura cazarea pentru 26 de copii si a unei familii sot si sotie care vor avea functia de educator- supraveghetor.
Grupurile sanitare sunt dotate fiecare cu: cabine de dus, closete si lavoare.
Etajul 2, avand Ac = 400m², este compus din:
Casa scarii si coridorul, asigura accesul catre: camera de zi, biblioteca si dormitoare.
Camera de zi are functiunea de gradinita.
Dormitoarele asigura cazarea pentru 26 de copii si a unei familii sot si sotie care vor avea functia de educator- supraveghetor.
Grupurile sanitare sunt dotate fiecare cu: cabine de dus, closete si lavoare.
Mansarda, avand Ac = 200m², este compusa din:
Casa scarii asigura accesul catre: camera de studiu, si garsoniere ptr voluntari/vizitatori.
Camera de studiu asigura spatiul de pregatit teme cat si pentru activitati cultural-educative.
Garsonierele asigura cazarea pentru 9 voluntari/vizitatori.
2.Scopul educativ:
Avand credinta, ca educatia si caritatea pot incununa vremelnica noastra trecere pamanteasca, ne vom stradui ca sa asiguram celor care vor locui aici in conditiile de vietuire prezentate in capitolul anterior, o educatie si o formare profesionala, care va fi insuflata copiilor din acest asezamant de catre preotii si preotesele implicati in aceasta lucrare (Preot Stefan Musteata, Preot Marian Macuc, Psiholog si Asistent medical Livia Musteata, Profesor si Asistent social Ana-Maria Macuc), creand astfel in prisma educatiei primite sansa integrarii acestor copii in societate ca oameni formati spiritual si profesional, apti la randul lor de a educa si ajuta pe semenii lor
3.Modalitate de realizare si administrare:
Toate acestea descrise mai sus, vor fi realizate prin puterile fiecaruia dintre noi, asociatii si initiatorul de proiect, si prin sponsorizari.
Conducerea, organizarea si vietuirea in cadrul asezamantului „Sf. Efrem cel Nou” se va face in conformitate cu principiile de functionare a unei obsti, astfel fiecarui membru al acestei colectivitati i se vor atibui drepturi si obligatii dupa masura in scop practic cat si educativ.
In vederea asigurarii hranei colectivitatii se urmareste autosustinerea Asezamantului, prin infiintarea in parteneriat cu S.C. AGROVET S.A., a unei ferme si a unei gospodarii proprii avand la dispozitie pamantul proprietatea asociatilor pe care acestia il pun la dispozitia Fundatiei Nektarios cat si alte suprafete pe care dorim sa le arendam.
4.Proiecte pentru autosustinere economica a Asezamantului
Fundatia Nektarios va elabora documentatia in vederea obtinerii finantarii urmatoarelor proiecte:
4.1. Infiintare ferma agricola ptr cultivare radacinoase, cereale care vor fi folosite atat ptr hrana cat si ptr animale (40ha pamant luat in arenda de Fundatia Nektarios)
4.2. Infiintarea unei gospodarii pe 2ha, unde se vor construi :
4.2.1.Patru sere cu o suprafata totala de 480m², in care vor fi cultivate legume ptr consum proaspat cat si ptr conservare;
4.2.2.Patru depozite (in suprafata totala de 8000m²) cu functiune de tratare, impachetare si pastrare produse agricole si centru de colectare produse agricole;
4.2.3.Atelier mestesugaresc universal;
4.2.4.Crescatorie de pasari;
4.3.Prisaca;
4.4.Moara ptr cereale si presa ulei la rece;
4.5.Infiintarea unei plantatii de salcie(5ha) in vederea asigurarii pe viitor a lemnului necesar pentru foc (proiect in parteneriat cu primaria Cristesti)
4.6.Construirea unui centru de informare turistica si a unei tabere de recreere si intr-un cadru traditional rustic, in vederea desfasurarii de activitati cultural-educative, schimburi de experienta, simpozioane, tabere de lucru si voluntariat. Tot aici in aceasta oaza de liniste si pace, sponsorii si colaboratorii nostri vor putea trai clipe de neuitat impreuna cu familiile lor, prin programe tematice special concepute.
5.Activitati caritabile fratesti:
In scopul ajutorarii fratesti crestine, prin infiintarea atelierului mestesugaresc universal, a morii ptr cereale si a presei de ulei, se doreste punerea la dispozitia locuitorilor satului Oneaga a acestor facilitati, in cadrul unui parteneriat cu Primaria Cristesti.
De asemenea avand in vedere capacitatea suplimentara a bucatariei, Fundatia Nektarios, poate asigura hrana pentru 44 de persoane asistate social de Primaria Cristesti in cadrul unui parteneriat.
In speranta ca succinta noastra prezentare gaseste un launtric ecou in inima si in sufletul dumneavoastra, va asteptam sa va alaturati proiectelor noastre.
Initiator de Proiect:
Anthony-Gabriel Lungu
Pentru orice detalii legate de modalitatile de implicare a companiei dumneavoastra, va rugam sa ne contactati la telefon: 0745.738.891 sau 0752.753.540 contact@fundatianektarios.ro
Fundația Nektarios
CIF 17906565
IBAN:RO98 CECEBT 01C1 EURO 590 832- Cont EURO
RO84 CECEBT 0130 RON 059 0831-Cont RON
Site: fundatianektarios.ro
Ofer gratuit teren pentru camin de batrani, casa de copii, tabara de tineret, asezamant monahal, alte activitati caritabile, sociale, culturale, precum si pentru un sponsor al proiectului caritabil, pentru tabara de nutritie, pensiune, alte activitati comerciale. Tel 0740208574
O actiune filantropica binevenita. A trecut ceva timp. Ati gasit sponsorii pe care ii cautati pentru continuarea lucrarilor?