Să nu-L ispitiţi pe Dumnezeu să vă dovedească că vă poate trăsni în treizeci de secunde

Într-o intervenție sinceră și cu nuanțe ironice, extrasă din volumul „Provocările străzii”, părintele Constantin Necula abordează un subiect delicat și adesea controversat: vestimentația tinerilor, în special în contextul participării la viața bisericească. Cunoscut pentru stilul său direct, dar și pentru echilibrul între rigoare duhovnicească și înțelegerea realităților cotidiene, părintele oferă o perspectivă personală despre decență, sănătate și discernământ.

Citește și: Pr. Hrisostom: Multe boli au la rădăcină neiertări de sine sau ale celorlalți

Cum trebuie să se îmbrace şi să se poarte un tânăr (o tânără)?

„Întrebaţi-vă între voi. Mai luaţi şi voi o revistă, mai uitaţi-vă…, dar să nu exageraţi. Problema majoră e să nu-L ispitiţi pe Dumnezeu să vă dovedească că vă poate trăsni în treizeci de secunde din cauza mulajelor de jur-împrejurul vostru.

Eu am un meci total pe la şcoală, pe la noi la facultate, cu o chestie pe care vreau să o luaţi exact cum v-o zic. O parte dintre prietenii mei, colegi de acolo, îmi spun că sunt neatent pentru că intră fetele în pantaloni în capelă. Şi le-am spus: “E problema voastră, voi le vedeţi, eu nu mă uit decât de la faţă în sus”. N-am treabă. Eu nu vă îndemn acum să mergeţi în pantaloni la biserică, deşi, Doamne iartă-mă, la frigul din iarna asta… Noi vrem şi copii sănătoşi, şi fete în fustă, la 30 de grade! De parcă cistita şi anexita aţi făcut-o, aşa, din suflarea căldurii măreţe din bisericile noastre. Să fim serioşi! Deci, dacă vrem să avem mame sănătoase, trebuie să ne îngrijim inclusiv fizic de sănătatea lor.

Cineva spunea că femeia în pantaloni este semnul venirii sfârşitului lumii. Nu, nu, semnul venirii sfârşitului lumii este Crucea Fiului Omului, care se va ivi pe cer. Celelalte sunt toate speculaţii. Cum ar fi la primul nădrag pe muiere să apară crucea pe cer!…”

Citește și: Cum deosebeşti preoţii mincinoşi de cei adevăraţi? Cum faci diferenţa între un preot şi un popă?

Mesajul părintelui Constantin Necula nu este unul de condamnare, ci de chemare la cumpătare și bun-simț, fără excese și fără judecăți grăbite. Într-o lume tot mai polarizată, vocea sa încearcă să mențină echilibrul între exigențele morale și realitatea concretă a vremurilor, reamintind că semnele adevărate ale timpului nu țin de haine, ci de prezența sau absența lui Hristos din viața noastră.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Grigoraş spune:

    Prea cucernice, lăsați glumițele deoparte, lăsați circul pentru circari căci rolul dv este unul CAPITAL SERIOS !
    Oamenii aşteaptă de la dv o Evanghelie temeinică si pe înțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.