A fost testat cu succes vaccinul pentru cancer

Activarea unor anumite celule în tumori elimină tot riscul de metastază în cazul șoarecilor, au descoperit cercetătorii prestigioasei universități Stanford. Acum, cercetătorii au început recrutarea pacienților cu limfom pentru a participa la testarea umană a vaccinului.

Injectarea unor cantități minuscule de agenți imuno-stimulanți direct în tumorile solide ale șoarecilor elimină toate urmele de cancer din animale, printre care și metastazele îndepărtate și netratate.

Abordarea funcționează pentru numeroase tipuri de cancer, inclusiv cele care apar spontan, potrivit studiului realizat la universitatea americană Stanford.

Cercetătorii cred că aplicarea locală a agenților ar putea duce la o metodă de tratare ieftină și rapidă a cancerului, iar efectele secundare ale acestei terapii sunt mult mai mici decât cele provocate de stimularea întregului sistem imunitar.

”Când folosim acești doi agenți împreună, observăm eliminarea tumorilor din întreg corpul”, a spus Ronald Levy, profesor de oncologie la Stanford. ”Această abordare nu solicită activarea întregului sistem imunitar și nici dezvoltarea specifică a unor celule imunitare ale pacientului”, a adăugat cercetătorul.

Unul dintre cei doi agenți este deja aprobat pentru folosire în tratarea oamenilor, în timp ce al doilea este în proces de aprobare, fiind testat deja pe oameni. Un astfel de test a fost demarat în ianuarie pentru pacienții cu limfom.

Levy este un pionier al imunoterapiei, în care studiază felul în care sistemul imunitar poate fi folosit pentru combaterea cancerului. Cercetările sale au dus la dezvoltarea rituximab, unul dintre primii anticorpi aprobați ca tratament anti-cancer pentru oameni.

”Avansul imunoterapiei schimbă felul în care se practică medicina. Abordarea noastră folosește aplicarea unei doze foarte mici a celor doi agenți pentru a stimula celulele imunitare doar în cadrul tumorii. În cazul șoarecilor am observat efecte uluitoare la nivelul întregului corp, inclusiv eliminarea tumorilor din întreg corpul animalului”, a spus doctorul Levy.

”Nu cred că există o limită în ceea ce privește tipul de cancer pe care vom putea să îl tratăm, atât timp cât sistemul imunitar a reușit să se infiltreze în acesta”, a adăugat omul de știință de la Stanford.

Sursa: greatnews.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.