Au fost descoperite moaștele Sfântului Antonie Românul

racla cu moastele sfantului antonie romanul

Muzeul de Stat din Novgorod (Rusia) a descoperit rămășițele Sfantului Antonie Romanul (secolul al 12-lea), care erau considerate pierdute de 80 de ani, informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

„Înainte de Revolutia din octombrie, moastele facatoare de minuni ale sfântului fusesera pastrate într-o racla pretioasa, în Biserica Nașterii Domnului din Mănăstirea Sfântul Antonie. În timpul campaniei antireligioase din 1927, racla a fost deschisa și sfintele moaste predate unui muzeu antireligios, iar apoi Catedralei „Sfanta Sofia” din Novgorod. Acolo, moastele sfântului fusesera amestecate cu alte oseminte omenesti, asa incat erau considerate pierdute”, a declarat un asociat al Muzeului Novgorod.

în urmă cu 20 de ani, un grup de oameni de știință a început să studieze rămășițele amestecate din Biserica „Sfanta Sofia”. Cercetatorul biolog Dionisie Pejemski s-a ocupat de moaștele Sfantului Antonie și a reușit să le separe de rest.

„Am reușit să găsim rămășițele Sfantului Antonie Romanul. Cercetările istorice și antropologice sunt finalizate. Moaștele Sfantului Antonie Romanul au fost predate Mitropolitului Leon de Novgorod”, a spus omul de știință. Eparhia de Novgorod urmeaza acum să decidă unde vor fi păstrate sfintele sale moaste.

Sfantul Anonie Romanul (nascut la Roma, din parinti ortodocsi, a fugit din manastirea in care vietuia, odata cu persecutiile latinilor asupra ortodocsilor. Obisnuind sa se roage in pustnicie, pe o stanca aflata pe malul marii, la un moment dat aceasta s-a desprins de munte si s-a prabusit cu totul in mare. Trei zile a navigat pe aceasta stanca, in mod minunat, si astfel a ajuns pe Lacul Ladoga). El este fondatorul Mănăstirii Nasterii Domnului, din Veliki Novgorod, care ulterior i-a preluat numele. A fost canonizat în 1597, când s-au descoperit moaștele sale neputrezite.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.