Brâul Maicii Domnului a sporit natalitatea în Rusia

impartasirea elevilor si a profesorilor

Minune sau coincidenţă?

La 10 luni după ce Brâul Maicii Domnului (care, conform tradiţiei, aduce sănătate şi vindecă infertilitatea) a fost adus în diferite oraşe din Rusia, în mai multe regiuni unde acesta a fost expus spre închinare se observă un adevărat baby-boom: maternităţile sunt arhipline, iar pe culoarele centrelor de consultare a femeilor întâlneşti un număr impresionant de viitoare mămici. Presa regională prezintă în acelaşi timp diferite istorii cu final fericit şi asemănătoare între ele: s-ar părea că familiile sortite să nu aibă copii, după ce s-au atins de Brâu, au zămislit copiii mult-aşteptaţi. Ce înseamnă oare aceasta – minune sau pur şi simplu o coincidenţă?

EKATERINBURG

Statistica a fost o surpriză pentru medici

„De la sfârşitul lunii august în oraşul nostru se observă o creştere considerabilă a natalităţii”, scrise în jurnalul său de serviciu medicul-şef al spitalului orăşenesc nr. 3 din Ekaterinburg, Aleksandr Galperin, care, ce-i drept, leagă această creştere cu sărbătorile de iarnă prelungite (însă în acest caz copiii trebuiau să se nască de 8 luni). „Acum vin pe lume câte 30 de copilaşi pe zi! Să vezi numai cum are loc externarea! Toate acestea îmi amintesc de ridicarea mărfii de la depozit: rânduri de maşini, o mulţime de oameni cu flori şi baloane. Au intrat, au ieşit cu mama şi copilul şi tot aşa mai departe…”.

72545_maica_domnului7Datele statistice confirmă uimirea medicului: mulţi copilaşi au apărut pe lume în Ural anume în această vară. În fiecare săptămână populaţia Ekaterinburgului creştea cu câte 400 de noi locuitori. Culmea baby-boom-ului a fost în ultima săptămână a verii. În perioada 27 august – 2 septembrie s-au născut 450 de copii. Este un record absolut în ultimii 15 ani! Mai înainte în lunile de vară apăreau pe lume săptămânal nu mai mult de 350-370 de nou-născuţi.

„În general, natalitatea în regiune este în creştere, începând cu 2003, însă nesemnificativ”, comentează pediatrul-şef al regiunii Sverdlovsk, Liubovi Maleamova. „Credeam că situaţia s-a stabilizat. Dar datele statistice îmbucurătoare din acest an sunt o surpriză pentru noi!”.

SANKT-PETERSBURG

Demografie curată?

Sankt-Petersburgul a fost primul oraş unde a fost adus Brâul Maicii Domnului. De aceea, primii copii zămisliţi cu ajutorul acestei sfinţenii puteau, teoretic, să se nască deja la sfârşitul lunii iulie. Şi, minune! În iulie curent în capitala de nord a Rusiei s-au născut 5568 de copii, cu 412 copii mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut. Deşi anterior, în anii 2000-2011, a fost înregistrată o stagnare stabilă a indicelui la nivelul de 5 mii. În august minunile au continuat. S-au născut 5855 de copii faţă de 5260 în anul precedent. Oare Brâul Maicii Domnului a fost cel care a ajutat? Însă creşterea natalităţii a continuat şi în iunie, şi în mai, şi în aprilie curent… Medicii susţin că pur şi simplu e vorba de demografie.

KRASNOIARSK

Fiecare a treia pacientă poartă brâuleţ

În ultimul timp în maternităţile din Krasnoiarsk a crescut numărul naşterilor. Reprezentanţii secţiei de consultare şi diagnostic a spitalului orăşenesc afirmă că se atestă o creştere a numărului de gravide în rândul femeilor care timp de 1,5 ani şi mai mult nu puteau rămâne însărcinate. Creşterea a început în trimestrele doi-trei anul curent. Însă şi aici medicii refuză să lege acest fenomen uimitor de faptul că pacientele s-au atins de Brâul Maicii Domnului.

„Poate că am început să muncim mai bine?!”, declară cei de la secţie. „Căci noi ne ocupăm anume cu faptul de a ajuta femeile să-şi soluţioneze problema infertilităţii. Nu putem lega acest lucru de Brâul Maicii Domnului, deşi… cam fiecare a treia pacientă de-a noastră poartă la piele un brâuleţ pe care l-au primit la biserică după ce s-au atins de sfinţenie”.

MOSCOVA

S-au născut cu 683 de copii mai mult

Potrivit datelor Direcţiei Sănătăţii din Moscova, în luna august în maternităţi s-au născut 11 921 copii, ceea ce este cu 683 de copii mai mult decât în august anul trecut! Cu 6% mai mult.

…Creşterea a fost înregistrată practic în toate oraşele unde a fost adus Brâul Maicii Domnului. Şi peste tot medicii, ca nişte profesionişti sceptici, deşi sunt uimiţi de rezultatele neaşteptate, explică acest lucru prin îmbunătăţirea vieţii populaţiei în întregime. Însă acest lucru este discutabil: indicii economici într-o serie de regiuni în ultimele 10 luni nu s-au prea schimbat semnificativ. Tot mai des medicii rămân descumpăniţi când întâlnesc o nouă pacientă, care, potrivit verdictelor anterioare, nu putea avea copii, însă după ce s-a închinat la sfinţenie, a rămas însărcinată. „Minune? Posibil…”, spun ei, menţionând însă că medicina contemporană nu cunoaşte o asemenea noţiune. Dar poate ei pur şi simplu se tem să recunoască că au pus cândva un diagnostic greşit?..

O minune obişnuită

„Cu diagnosticul Dvs. este ireal…”

Locuitorii din Mordovia continuă să discute activ istoria Mariei Leţiuk din oraşul Kovîlkin, în vârstă de 25 de ani, căreia în 2009 medicii i-au pus verdictul definitiv: ea va putea deveni mamă doar prin inseminare artificială. „Dacă nu poţi, vom înfia un copilaş”, o susţinea soţul. Tot el a fost cel care a rugat-o să meargă să se roage la biserica Sf. Fiodor Uşakov din Saransk, unde a fost adus Brâul Maicii Domnului… Peste o lună, simţind o slăbiciune, Maria a mers la o consultaţie ginecologică. „Cu diagnosticul Dvs. este ireal…”, atât a putut spune medicul uitându-se la rezultatele analizelor: Maria era însărcinată. Apoi a făcut examenul USG în urma căruia medicii şi-au pierdut graiul: va avea tripleţi!

OPINII

Piotr Boev, preot, preşedintele Secţiei eparhiale pentru relaţiile Bisericii cu societatea, Krasnoiarsk:

„Vindecă altceva…”

„Brâul este un motiv de aducere aminte de Născătoarea de Dumnezeu. Când oamenilor li se aminteşte de ceva, li se vorbeşte despre ceva, mulţi cugetă altfel la situaţie. Deseori infertilitatea este legată de anumite păcate, mai ales de avorturi. Poate că după aceea ei îşi schimbă cumva viaţa, se pocăiesc şi cer ajutorul Maicii Domnului ca prin rugăciunile sale să ceară îndurare pentru aceşti oameni. Noi, credincioşii, credem şi ştim că acest lucru este, într-adevăr, o realitate, când omul nu mai crede în minuni şi Domnul îl ajută. Dar nu Brâul este cel care vindecă. Brâul este ceea ce ne leagă de sfinţenie, iar venirea la acesta este o expresie a cinstirii Născătoarei de Dumnezeu şi o adresare spre rugăciune”.

Olga Kudinova, medic categoria superioară, ginecolog-endocrinolog, Moscova:

„Brâul poate fi privit drept un ajutor…”

„Acest lucru nu este lipsit de sens. Foarte des femeia, când încetează să se mai gândească că nu poate avea copii, într-adevăr rămâne însărcinată. În acest caz Brâul poate fi privit drept un ajutor direct. Ajutorul unei forţe superioare, care a ajutat femeile să-şi cureţe mintea şi să rămână însărcinate…”

CIFRE

În primele şapte luni ale anului 2012 în Rusia s-au născut 1 077 000 copii, cu 80 mii mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Sursa: www.kp.ru
Traducere din limba rusă: logos.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.