Corpul uman: 11 lucruri care se întâmplă când mănanci ouă

oua

Ouale pot fi cea mai simpla, cea mai ieftina si cea mai versatila varianta de a consuma proteine. Pe langa proteine, ouale contin aminoacizi, antioxidanti si fier.

Iata efectele incredibile ale consumului de oua asupra corpului uman

  1. Imunitate crescuta

Un ou sau doua pe zi ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, gratie continutului bogat de seleniu. Copiii si adolescentii ar trebui sa manance regulat oua pentru ca acestea regleaza productia de hormoni tiroidieni.

  1. Colesterol optim

Un ou mare contine 212 mg de colesterol, insa acest lucru nu este un lucru rau. Dimpotriva, consumul de doua regleaza nivelul colesterolului bun (HDL).

  1. Inima sanatoasa

Gratie faptului ca oul regleaza nivelul colesterolului, in organism se curata peretii vaselor de sange de eventualele depuneri care pot conduce la ateroscleroza. Acest lucru contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a inimii, micsorand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

  1. Energie sporita

Un ou contine 15% din doza zilnica recomandata de vitamina B2, cunoscuta sub denumirea de riboflavina. Aceasta este una dintre cele 8 vitamine care dau organismului energie.

  1. Par frumos si piele stralucitoare

Complexul de vitamine B are o influenta majora asupra sanatatii pielii, parului, ochilor si ficatului. Cum ouale sunt bogate vitaminele B2, B5 si B12, ele contribuie la imbunatatirea look-ului tau.

  1. Creier protejat

Ouale sunt un aliment potrivit pentru creierul uman. Gratie unui compus denumit colina, oul hraneste membranele celulare ale creierului. Persoanele care au un nivel al colinei scazut risca sa sufere de tulburari neurologice si de descresterea calitatilor cognitive.

  1. Viata lunga

Corpul uman produce 11 aminoacizi esentiali pentru a putea ramane in viata. Insa, el are nevoie de 20. Ghicesti unde pot fi gasiti ceilalti 9? Ei, bine, da, in oua! In lipsa lor, muschii pot ramane fara vlaga, scade raspunsul sistemului imunitar, apar starea de slabiciune si oboseala.

  1. Mai putin stres

O compus din ou, denumit lisina, reduce semnificativ nivelul stresului si anxietatii din corpul uman. Lisina regleaza nivelul serotoninei din organism.

  1. Ochi mai buni

Doua substante pe care galbenusul de ou le are – luteina si zeaxantina – contribuie semnificativ la sanatatea ochilor. Acestea protejeaza impotriva macularii degenerative si impotriva cataractei.

  1. Oase si dinti puternici

Oul este una dintre putinele surse naturale de vitamina D, care protejeaza atat oasele, cat si dintii. Vitamina D ajuta la o mai buna absorbtie a calciului in organism.

  1. Senzatie de satietate prelungita

Atunci cand mananci oua vei resimti mult mai tarziu senzatia de foame. De aceea, vei manca mai putin si astfel iti vei proteja silueta. In plus, mai multe studii au relevat faptul ca oul contribuie la reducerea indexului masei corporale cu pana la 65%.

Surse: Eatthis.com, sfatulparintilor.ro

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ana Sofroni spune:

    Pe cât e de gustos, e şi folositor ouţul. Dacă până acum mai uitam de asta, apoi după merituoasa lui prezentare în postarea de mai sus, te părăseşte orice îndoială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.