PĂPĂDIA, planta care aduce – fără să ceară nimic – uriașe beneficii sănătății

papadia

Încă din martie, frunzele de păpădie apar pe pajiști, la marginea potecilor, în curți și grădini. Florile ei galbene, proaspete, apar în a doua parte a lunii martie. Ppădia este uneori cultivată, dar ea se găsește din belșul în natură, fără să ceară îngrijire de la om.Pe lângă curăţarea organismului de toxine şi numeroasele beneficii asupra sănătăţii, păpădia stimulează arderile din organism, fiind recomandată cu încredere în curele de slăbire şi mai ales persoanelor care se luptă cu obezitatea. Indiferent de forma în care este consumată – salată, piure, infuzie, pulbere sau tinctură – păpădia ajută la scăderea în greutate, datorită vitaminelor A, B, C, D şi H, luteinei şi betacarotenului, elemente care stimulează pierderea kilogramelor în plus.

Acţiune terapeutică Scade tensiunea arterială, elimină excesul de grăsime din organism, curăţă sângele şi reglează circulaţia sangvină. Principiile amare ale păpădiei reprezintă un adevărat elixir pentru întregul organism: detoxifică, tonifică ficatul obosit, stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor. Normalizează circulaţia sângelui, fiind indicate ȋn toate afecţiunile în care există dereglări glandulare (măreşte secreţia glandulară). Salată de păpădie Se culeg de la păpădie frunzele tinere şi cât mai fragede din rozeta bazală a plantei (15 – 25 de frunze). Se spală cu apă rece, se taie şi se amestecă bine cu câteva frunze de salată verde, şi pătrunjel şi mărar tocat.

♣ Se consumă 2 – 3 porţii de salată pe zi, pe stomacul gol, cu 15 – 20 minute înainte de masă principală, în cure de 4 – 5 săptămâni. Piure de păpădie Frunzele de păpădie proaspete şi bine spălate se dau prin mixer, până când se transformă într-o pastă. Se continuă cu adăugarea sucului proaspăt de lămâie, puţin ulei de măsline sau muştar.

♣ Se consumă 2 – 3 astfel de porţii pe zi, între mese, sau ca garnitură la preparate din carne, în cure de 4 – 5 săptămâni. Infuzie de păpădie 2 linguriţe de frunze de păpădie uscată se adaugă la o cană (250 ml.) cu apă. Se lasă să dea în clocot 2-3 minute, după care vasul se acoperă şi se lasă la infuzat, în rapaus, timp de 10 minute. La final, se strecoară. Nu se îndulceşte.

♣ Se administrează 3 căni pe zi dintre care una dimineaţa, pe stomacul gol, în cure de 4 săptămâni, cu pauză de o săptămână. Papadia elimina excesul de grasime.

Articol relatat de portalul topremediinaturiste.ro

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Georgiana spune:

    E foarte buna, si eu consum periodic si recomand, mai ales atunci cand poate fi gasita proaspata/cruda, acum are cele mai bune efecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.