Postul negru de 3 zile – un adevărat miracol pentru organismul tău și cheia regenerării complete!

Postul negru este una dintre cele mai intense și semnificative practici de purificare, având un impact profund atât asupra trupului, cât și asupra sufletului. Această formă de ajunare totală, care implică abstinența completă de la hrană și băutură, a fost studiată din punct de vedere medical și spiritual, iar beneficiile sale sunt impresionante. În plus, învățăturile părintelui Ilarion Argatu ne oferă o perspectivă unică asupra modului corect de a aborda această practică.

Citește și: Toţi acei care au invidie în suflete sunt oameni foarte periculoşi… să nu le spui niciodată bucuria ta!

Beneficiile fizice ale postului negru – Ce se întâmplă cu corpul tău?

Postul Negru de 3 zile – un Adevărat Miracol pentru organism. Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când ții post negru 3 zile?

După 12 ore nivelul zahărului va scădea vertiginos, ceea ce îți va îmbunătăți metabolismul.

După 24 de ore, corpul tău va începe să ardă celulele grase pe post de combustibil, acest proces numindu-se ketoză.

După 30 de ore, se va intra în starea numită autofagie, unde se vor consuma celulele tale nesănătoase, astfel încât să ți se detoxifice întru totul corpul.

După 35 de ore se va activa hormonul de creștere, simțindu-se foarte puternic.

După 48 de ore, creierul tău va elibera factorul neurotrofic, îmbunătățindu-și Concentrarea și Memoria, și …

După 72 de ore vei începe să produci noi celule stem, ceea ce îți va repara întregul organism, și te vei simți în cea mai bună formă a ta!”

Cum să ții corect postul negru – Reguli esențiale

Părintele Ilarion Argatu, unul dintre cei mai respectați duhovnici din România, a lăsat o serie de învățături pentru cei care doresc să urmeze această cale. În cartea sa „Pe treptele suirii către cer”, ediția a II-a, 2007, părintele explică în detaliu regulile postului negru și semnificațiile spirituale ale acestuia:

„Cum să ţii corect postul negru.

10 reguli ale părintelui Argatu: ce să faci ca să nu „râdă“ diavolul de tine, de ce e interzisă cearta şi de ce nu e bine să dormi în post.

Părintele Ilarion Argatu, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai României, recunoscut pentru numeroasele exorcizări pe care le săvârşea, căutat de credincioşi din ţară şi din străinătate, ne-a lăsat câteva învăţături pentru cea mai importantă perioadă din viaţa creştinilor: postul. Părintele ne învaţă, din propria experienţă, cum să ajunăm, de ce este important să ne abţinem şi de la fapte rele, nu numai de la mâncare, dar şi cum să evităm ispitele. Părintele Ilarion Argatu spune şi de ce este bine să ducem postul până la capăt, dacă tot am pornit pe acest drum şi de ce nu trebuie să mergi în vizite în acea zi. În cartea „Pe treptele suirii către cer”, ediţia a II-a, 2007, părintele îi învaţă de bunii creştini ce reguli trebuie să respecte la ajunare. De asemenea, ne învaţă şi când să începem să ajunăm: postul negru (lipsa completă de mâncare sau băutură) începe la ora 18.00 din ziua anterioară şi ţine până în ziua de post la ora 24.00.

  • În ziua în care ajunezi sau ţii post negru nu mănânci nimic toată ziua.
  • În zilele de post, nu trebuie să te cerţi cu nimeni, orice s-ar întâmpla, oricât te-ar supăra cineva, orice ispite ai avea, nici cu cei din afară şi nici cu cei din casă. Îţi învingi orgoliile, îţi stăpâneşti firea, treci cu vederea orice umbră a răului sau a răutăţii cuiva, rabzi şi ierţi orice. Altfel, ţi-a “furat” diavolul postul, degeaba mai posteşti.
  • Postul nu este numai abţinere de la mâncare şi băutură, ci şi abţinere de la orice păcat şi răutate.
  • Nu trebuie să dormi în ziua postului, pentru ca nu cumva, diavolul să “râdă” că ai vrut să treacă mai uşor şi mai repede postul ca să nu simţi osteneala şi greutatea lui.
  • Nu te duci în vizite în ziua când posteşti, pentru a nu fi servit cu ceva de mâncare şi să te descoperi că posteşti. Când posteşti, nu trebuie să spui la nimeni şi să nu ştie nimeni, adică „când posteşti închide-te în cămara ta, ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti”.
  • Mâncarea pe care ar fi trebuit s-o mănânci în acea zi împarte-o la săraci, n-o păstra pentru când ai să termini de postit. Diavolii pot să râdă şi să zică că ai făcut economie sau că ai recuperat ce trebuia să consumi. Postul întotdeauna trebuie însoţit de milostenie. Dacă eşti sărac, măcar o felie de pâine dă celui flămând.
  • Dacă te simţi slăbit şi simţi că nu mai poţi duce postul, poţi lua în cursul zilei o bucăţică de anaforă şi 3 înghiţituri de aghiazmă.
  • Dacă nu poţi duce postul toată ziua şi-l întrerupi, atunci nu mânca mai mult decât o singură masă şi tot de post. Dacă ai mâncat prea mult diavolii ţi-au furat postul, spunând că ai mâncat cât pentru toată ziua în care ai postit.
  • Nu poţi întrerupe postul la orice oră. Dacă ţii post pentru izbăvire de vrăji şi descântece, pentru că vrăjitorii au anumite ore când îi trimit pe diavoli la treabă, trebuie să ţii cont de acest lucru. Unii trimit la ora 15.00, alţii la ora 18.00, la ora 21.00, la ora 24.00. Trebuie să duci postul până la aceste ore pentru ca să te găsească în post şi să poţi respinge loviturile vrăjitorilor.
  • Postul-ajunare începe la ora 18.00 din ziua anterioară şi ţine până în ziua de post la ora 24.00. Cine nu poate duce până la ora 24, se poate opri aşa cum am arătat, la ora 15.00, la ora 18.00, la ora 21.00. Ora până la care duci postul reprezintă momente ale pătimirii Mântuitorului Iisus Hristos, şi anume: la ora 12.00 – a fost răstignit; la ora 15.00 – şi-a dat duhul pe Cruce; la ora 18.00- a fost dat jos de pe Cruce şi îngropat; la ora 21.00- s-a aşezat piatra pe mormânt fiind pecetluită; la ora 24.00 – s-a coborât la iad sfărâmând porţile de aramă, risipind pe diavoli şi scoţând pe cei drepţi din iad.”

Citește și: Biserica Suediei a luat-o razna de tot: închide biserici și abandonează credința pentru o ideologie progresistă extremă!

O practică cu impact profund

Postul negru, prin respectarea strictă a acestor reguli și prin înțelegerea semnificațiilor sale spirituale, devine o călătorie de purificare completă, atât fizică, cât și sufletească.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.