Prof. dr. D. C. Dulcan: ”Dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri”

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan este un om de știință român, care a facut o munca de pionierat, demonstrând încă din anul 1981, când a fost lansată cartea „Inteligența materiei”, că ceea ce gândim creează universul în care existăm! Eliberați de gândurile negative, oamenii pot atinge esența divină, este de părere profesorul Dulcan.

”Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are şi ea un efect nociv asupra organismului, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoţional aduce, mai devreme sau mai târziu, boala”, a explicat profesorul Dulcan.

Cum ne putem proteja de emoțiile negative?

Neurologul susține că a învățat să îți controleze emoțiile negative. ”Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez. Dacă cineva îmi greşeşte, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate într-o zi va înţelege şi el ceea ce înţeleg eu acum. Să iertăm, fiindcă iertarea face ca Prednisone without prescription corpului să vireze spre unul alcalin, favorabil sănătăţii. Sigur că sunt şi suferinţe care nu pot fi evitate. Dar e important să rămânem conştienţi că fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa celulei noastre”, a adăugat dr. Dulcan.

Dacă nu ne putem lua mici vacanţe, regulat, să ne luăm măcar pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea şi să respirăm adânc. Putem să ne ridicăm de la birou şi să privim ceva frumos pe fereastră. Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul şi aroma lui. Cu timpul, înveţi să te relaxezi în orice condiţii. Beduinii, de pildă, se odihneau mergând pe cămile. Şi eu scriu şi citesc de dimineaţa până seara. Dar când simt că începe să se aşeze oboseala pe mintea mea, mă opresc şi aplic câteva tehnici de relaxare.

Tehnici de relaxare

Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respiraţie. Oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului. ”Stau câteva minute cu ochii închişi, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzaţie la nivelul creierului şi apoi, cu fiecare expiraţie profundă, îmi imaginez că o elimin. Fiecare îşi poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine şi cald, o trec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori şi durerea dispare,” a completat profesorul.

Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulţi bolnavi de cancer în ultima fază şi i-a învăţat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-şi imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea. După şase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimişti, cei care credeau în Dumnezeu şi cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes şi mai ales a vindecării.

”Dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mişcare, să ne odihnim corect, să fim optimişti şi plini de speranţă. Să fim perseverenţi cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual şi să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viaţa noastră. Şi să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanenţă un echilibru între energia consumată prin efort şi energia obţinută prin odihnă şi activităţi care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viaţă, bucuriile ne dau viaţă. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginaţie,” a concluzionat neurologul Dulcan.

Articol relatat de portalul doctorulzilei.ro 

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. gheorghe spune:

    Cum de puteti sa-l promovati pe acest titrat eretic?
    Inteligenta este a treia putere a sufletului.
    Suflet au „persoanele”: Dumnezeu, ingerii si oamenii.
    Materia nu are suflet, deci nu are inteligenta. NU EXISTA „INTELIGENTA MATERIEI”.
    1. CITAT:”A dat din Lumina sa o scânteie fiinţei numite Om, pentru ca prin puterea minţii sale să devină co-creator de Univers.”
    Asta este logica rabinica, „dotarea” cu un suflet superior, o parte din Dumnezeu si o parte facuta pentru trup, al doilea suflet.
    Preluata de New Age inclusiv prin „dezvoltarea personala” pentru ca individul sa devina co-creator…
    Cum sa aiba omul in ele energie necreata???
    Unde zic Scripturile ca omul are „scanteie divina”???
    Nu ar mai fi om ci Dumnezeu si nu ar mai avea nevoie de Dumnezeu….
    … Asta este erezie pe care orice ortodox o intelege, mai putin omul „de stiinta” Dulcan.
    2. CITAT: „Am demonstrat, sper, suficient în lucrarea În căutarea sensului pierdut (Ed. Eikon, 2008) că în fiecare clipă din existenţa noastră, când emitem un gând, implicit, fără să vrem, noi creăm, facem sau desfacem ceva, dăm un impuls ordinii din Univers sau, dimpotrivă, dezordinii, haosului, în funcţie de ceea ce gândim.”
    De unde pana unde omul impulsioneaza ordinea Universala… CU GANDUL?!?
    Asta cred apusenii in ratacirea lor, ca Dumnezeu a murit si omul isi face valori noi (Nietzsche) si … isi face si de lucru, „ca un dumnezeu”.
    Tot stiintific, „efectul Buterfly” nu se verifica – orice transmitere, miscare se face cu pierdere de energie (frecarea, absorbtie, ..) si oricata s-ar screme omul sa devina „responsabil” cu mersul Universului nu este capabil de asa ceva. Pentru ca nu de asta am fost creati…
    3. CITAT: „Cu adevărat avem sentimentul că Universul a evoluat prin crearea tuturor condiţiilor necesare spre a face posibilă apariţia omului. ”
    Cum adica „Universul a evoluiat”?
    Geneza inseamna evolutie???
    Care .. „toate conditiile”? – ca era lumina si erau plante fara sa fie Soare!
    ===============
    Am mai atentionat pe acest site ca nu e in regula cu acest individ sa fie publicat, postand la 11 ian 2016 la un articol al Admin-ului.
    Chiar nu cititi?
    Chiar nu stiti putina teologie???
    Sa va lumineze Dumnezeu!
    PS – sper sa-i ratati pe altii asemenea, ratacitii in samanism Ovidiu Bojor si Valeriu Popa, masonul neurolog Dafin Muresan, Dr. Puscasu, lepdatul naturist (saman) medic Catalin Luca, yoghina psiholog Gabriela Marin si [prea multi] altii.

  2. gheorghe spune:

    Revin:
    1. Credinta ca Universul s-ar crea „cu gandul” vine din hinduism – totul este iluzie si este adaptat cosmetic de yoghinul Carl Jung precum ca omul ar trai intr-un vis.
    Asta ne spune ereticul Dulcan si asta preluati fara analiza simpla duhovniceasca.
    2. „Relaxarea” prin asocierea respiratiei controlate cu imaginare a ceva – aici isi imagineaza ca „elimina oboseala”, de parca oboseala e un gunoi pe care-l maturi…., ei bine aceasta tehnica nu este nevinovata, este chiar invatatura demonului Krishna pentru yoghini.
    Crestinul se roaga sa-l ajute DUmnezeu si sa-i dea putere, nu practica autosugestia, tehnica de lucru spiritista.

    Ce-ar mai fi de apus?
    Publicati lai degraba invataturi ale Sfintilor parinti despre boala, nicidecum prtezentarea de tehnici si terapii subfiresti care dau doar „sanatate paruta” care se plateste cu pierderea mantuirii prin lucrarea cu duhurile minciunii.

  3. john spune:

    „Ce-ar mai fi de apus?”

    Ar mai fi că subscriu la comentariul de mai sus, dar că nu mă mir tare.. pot veni Gînduri din Ierusalim sau de oriunde și bune și rele, trebuie să alegem și cînd sîntem siguri să semnalăm. Tot pe aici văd și cuvinte de folos ale părintelui Necula și mă gîndesc că poate am unde căuta și găsi destule cuvinte pînă să ajung la ale dumnealui, nu insinuez, aleg.
    Legat de gînduri ale oamenilor, nu cred că pot influența materia, dar alte minți, da, în bine sau în rău după intenția sub care sînt emise. Și mintea gazdă de unde provin poate fi tulburată, multe gînduri potrivnice fiindu-i induse din afară. Anumite entități cu anumite intenții ne asistă în căutări și dorințe, însă noi putem distinge între bine și rău, putem alege, putem alunga gînduri ce simțim că ne fac rău.
    Dacă vedem un om care mișcă, sparge, îndoaie lucruri prin concentrare nu înseamnă că o face prin puterea gîndului, înseamnă că a accesat/s-a conectat la niște energii/forțe/puteri din natură care ne pot induce iluzia că facem diverse prin noi înșine.. evoluînd.

  4. GEORGE spune:

    Trebuie sa ne masuram cuvintele,fara sa judecam pe alti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.